FB pixel

Hammasimplantit

Puuttuuko hammas tai tuntuuko purenta vajaalta ja epätasapainoiselta? Helpoin tapa korvata yksittäinen puuttuva hammas on implantti.

Purentafysiologia Järvenpää

Hampaiden keinojuuret eli hammasimplantit, ovat oman hampaan juuren korvaavia ruuveja, jotka porataan leukaluuhun ja joiden päälle kiinnitetään hammaskruunu.

Implanttien avulla voidaan myös korvata useampia hampaita esimerkiksi siltaratkaisuilla. Karkeasti arvioiden implantti on hyvä ratkaisu silloin, kun puuttuvan hampaan viereiset hampaat ovat vähän paikatut tai halutaan lisää hampaita purentaan.

Implantin materiaali

Useimmiten implanttien, hammaskruunujen ja hammassiltojen materiaaleina käytetään vahvistettua keramiaa. Keramian etuna on niiden kestävyys, huippuestetiikka ja kiillotettu pinta, joka ei kerää plakkia yhdistelmämuovien tavoin.

Hammasimplantit Järvenpään Hammaslääkärikeskuksessa

Ennen implanttihoitoa varaa aika hammaslääkärin konsultaatioon, jossa tarkastetaan suun tila ja varmistetaan implanttihoidon mahdollisuus sekä keskustellaan hoidonkulusta ja kustannusarviosta. Mikäli hoito toteutuu ei konsultaatiosta veloiteta erillistä maksua.

Yksittäisten hammasimplanttien lisäksi muita vaihtoehtoja puuttuvien hampaiden korvaamiseen ovat koko- ja osaproteesit ja hammassillat. Hammaskruunu asennetaan implantin tai oman hampaan päälle.