FB pixel

Puuttuuko hammas tai tuntuuko purenta vajaalta ja epätasapainoiselta?

Helpoin tapa korvata yksittäinen puuttuva hammas on implantti. Keinojuuret eli implantit, ovat oman hampaan juuren korvaavia ruuveja, jotka porataan leukaluuhun ja joiden päälle valmistetaan puuttuva hammas keramiasta. Implanttien avulla voidaan myös korvata useampia hampaita esimerkiksi siltaratkaisuilla.

Varmaa syytä purentafysiologisille ongelmille ei ole, mutta mm. stressin ja epämukavan purennan on todettu pahentavan oireita.

Useimmiten implanttien ja siltojen materiaaleina käytetään vahvistettua keramiaa. Keramian etuna on niiden kestävyys, huippuestetiikka ja kiillotettu pinta, joka ei kerää plakkia yhdistelmämuovien tavoin.

Karkeasti arvioiden implantti on hyvä ratkaisu silloin, kun hammaspuutoksen vieressä hampaat ovat vähän paikatut tai halutaan lisää hampaita purentaan.

Ennen implanttihoitoa on hyvä varata aika hammaslääkärin konsultaatioon, jossa tarkastetaan suun olosuhteet ja varmistetaan implanttihoidon mahdollisuus sekä keskustellaan hoidonkulusta ja kustannusarviosta. Mikäli hoito toteutuu ei konsultaatiosta veloiteta erillistä maksua.