FB pixel

Hammaskruunut

Keraamisia täytteitä ja hammaskruunuja käytetään, kun halutaan paikata hammas muovitäytettä vahvemmalla materiaalilla tai korjataan hampaan estetiikkaa.

Purentafysiologia Järvenpää

Hammaskruunu on hammasproteesi, joka asennetaan vahingoittuneen hampaan tai hammasimplantin päälle. Kruunu peittää vaurioituneen hampaan tai implantin ja palauttaa sen toiminnan ja ulkonäön. Keraaminen hammaskruunu on usein käytössä myös hammassillan välihampaissa.

Hammaskruunut ja hammaslaminaatit kiinnitetään pysyvästi hampaan pintaan ja keraaminen pinta jäljittelee parhaiten omaa hammaskiillettä. Kruunuja käytetään usein myös kuluneen hampaiston korjaamisessa niiden hyvän kestävyyden takia.

Kruunu vai hammaslaminaatti?

Hammaskruunu ja laminaatti ovat kaksi erilaista kiinteää hammasproteesia, joita käytetään usein hampaiden korjaamiseen ja ulkonäön parantamiseen. Hammaslaminaatti kiinnitetään vain hampaan etupinnalle, kun taas kruunu peittää koko hampaan. Hammaskruunu myös suojaa tehokkaammin vahingoittunutta hammasta. Laminaattia käytetään usein parantamaan hampaan ulkonäköä.

Hammaskruunut Järvenpään Hammaslääkärikeskuksessa

Hammaskruunun asentaminen on yleensä turvallinen ja tehokas tapa korjata vaurioituneet tai värjäytyneet hampaat, ja sen avulla voidaan palauttaa hampaiden toiminta ja ulkonäkö. Hammaskruunun asentamista harkitaan kuitenkin yksilöllisesti ottaen huomioon potilaan yleinen terveys, hampaiden kunto ja muita tekijöitä.

Jos hammas on pahasti vaurioitunut, voidaan se joutua korvaamaan kokonaan käyttäen esimerkiksi hammasimplanttia tai hammassiltaa.