FB pixel

Hammassillat

Hammassilta on hammasproteesi, joka voidaan asentaa puuttuvan hampaan korvaamiseksi. Silta koostuu yhdestä tai useammasta kruunusta, jotka kiinnittyvät viereisiin hampaisiin.

Hammasimplantti Järvenpää

Hammassillan avulla voidaan korvata puuttuvia hampaita. Hammassilta on kiinteä hammasproteesi, joka tukeutuu molemmista päistä tukihampaisiin, jotka voivat olla omia hampaita tai hammasimplantteja. Välihampaiksi kutsutaan keramiasta tehtyjä hammaskruunuja tukihampaiden välillä.

Hammassillan hyötyjä ovat sen kyky korvata puuttuvia hampaita, parantaa pureskelua ja estää muiden hampaiden siirtymistä. Se myös voi palauttaa hymyn luonnollisen ulkonäön ja auttaa ylläpitämään kasvojen rakennetta.

Kuitusilta

Etualueelle voidaan joissain tapauksissa tehdä myös yhdistelmämuovista valmistettu kuitusilta, joka on huomattavasti keraamista siltaa edullisempi. Yhdistelmämuovin huonoja puolia ovat huonompi estetiikka ja kestävyys. Edellä mainituista syistä johtuen muovisiltaa käytetään usein ns. pitkäaikaisena väliaikaisena ratkaisuna.

Hammassilta Järvenpään Hammaslääkärikeskuksessa

Hammassilta voi olla hankala puhdistaa, joten sen asentamista harkitaan yksilöllisesti ottaen huomioon potilaan yleinen terveys, hampaiden kunto ja muita tekijöitä. Varaa aina ensin aika hammaslääkärin konsultaatiokäynnille, jossa arvioidaan yksilöllinen hoitotarve ja keskustellaan hoitosuunnitelmasta ja kustannuksista.

Hammassiltojen lisäksi muita vaihtoehtoja puuttuvien hampaiden korvaamiseen ovat koko- ja osaproteesit ja hammasimplantit. Hammaskruunut asennetaan sillan välihampaisiin, implantin tai oman hampaan päälle.