FB pixel

Kiinteä protetiikka, keraamiset
täytteet -kruunut ja laminaatit sekä hammassillat

Keraamisia täytteitä, kruunuja ja laminaatteja käytetään, kun halutaan paikata hammas muovitäytettä vahvemmalla materiaalilla tai korjataan hampaan estetiikkaa.
Kruunut ja laminaatit kiinnitetään pysyvästi hampaan pintaan ja keraaminen pinta jäljittelee parhaiten omaa hammaskiillettä. Kruunuja käytetään usein myös kuluneen hampaiston korjaamisessa niiden hyvän kestävyyden takia.

Valmistamme proteettiset rakenteet yhdessä ammattitaitoisen hammasteknikon kanssa, jolloin rakenteiden valmistamiseen tarvitaan vähintään kaksi käyntiä. Teknikko valmistaa rakenteet käsityönä suusta otetun jäljennöksen perusteella.

Hammassillan avulla voidaan korvata puuttuvia hampaita. Hammassillat tukeutuvat molemmista päistä tukihampaisiin, jotka voivat olla omia hampaita tai hammasimplantteja. Välihampaiksi kutsutaan keramiasta tehtyjä kruunuja tukihampaiden välillä.

Etualueelle voidaan joissain tapauksissa tehdä myös kuituvahvisteinen, yhdistelmämuovista valmistettu silta, joka on huomattavasti keraamista siltaa edullisempi. Yhdistelmämuovin huonoja puolia ovat huonompi estetiikka ja kestävyys. Edellä mainituista syistä johtuen muovisiltaa käytetään usein ns.pitkäaikaisena väliaikaisena ratkaisuna.