FB pixel

Suun ja hampaiston perustarkastus
sekä röntgenkuvat

Hammastarkastusta voi verrata auton katsastamiseen, jossa pyritään havaitsemaan mahdolliset ongelmat, ennen kun ne aiheuttavat suurempaa päänvaivaa. Säännöllinen tarkastus voi parhaimmillaan säästää laajemmilta ja kalliimmilta toimenpiteiltä.

Tarkastusväli määritellään yksilöllisesti ja on useimmiten 1–3 vuotta. Tarkastuksen yhteydessä pyrimme antamaan yksilöllisiä ja konkreettisia ohjeita suunpuhdistukseen, jotta korjaushoidon tarve jäisi pitkällä aikavälillä mahdollisimman pieneksi. Tarkastuksen yhteydessä saat halutessasi kirjallisen hoitosuunnitelman ja kustannusarvion jatkohoidosta

Tarkastuksen tukena on usein tarpeellista ottaa röntgenkuvia, joiden perusteella hampaiston ja leukojen yleistilasta saadaan parempi kuva. Röntgenkuvauksesta on hyötyä kariesdiagnostiikassa ja säännöllinen kuvaus voi joskus auttaa huomaamaan oireettomiakin infektioita.

Hampaiston kunnon vaikutus yleisterveyteen puoltaa myös röntgenkuvien ottoa, jotta mahdolliset elimistön tulehduspesäkkeet huomataan ja hoidetaan ajoissa. Tutkimustulosten perusteella infektoitunut hammas voi paikallisen tulehduksen lisäksi aiheuttaa esimerkiksi verenmyrkytyksen tai etäinfektion (mm. endokardiitti, septinen artriitti).

Suurin osa asiakkaistamme on kutsujärjestelmässämme, jolloin meiltä lähetetään yksilöllisesti määritellyin väliajoin kutsu tarkastukseen. Vuodet kuluvat joskus lähes huomaamatta ja kutsujärjestelmämme pitää huolen siitä, että tarkastusväli ei venähdä haitallisen pitkäksi.